OVER MIJ

Naam: Jimmy Gabriël

Beroep: Personal Trainer & Casemanager WMO

Woonplaats: Den Haag

Ervaring

 • HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening
 • Specialisatie - Coaching
 • Henselmans Personal Trainer Course (voorheen Bayesian Bodybuilding Personal Trainer Course)


Ik ben Jimmy Gabriël en heb vele jaren ervaring op het gebied van sport, met name krachttraining. Ik heb zo'n 23 jaar op hoog niveau getennist en ben na een knieblessure volledig overgestapt op krachttraining. Op dit gebied heb ik flinke stappen gemaakt, van 'lichtgewichte jongen' naar 'een man met zelfvertrouwen en spiermassa'. In 2016 heb ik de stap genomen om van de krachtsport mijn beroep te maken door de Nederlandse versie van 'Henselmans Personal Trainer Course' (voorheen Bayesian Bodybuilding Personal Trainer Course) te doen. Daarnaast heb ik een achtergrond op het gebied van hulpverlening, met coaching als specialisatie. Coaching is een manier van werken die ik veel heb gebruikt bij verschillende functies als hulpverlener. Ik weet goed tot de kern van het probleem te komen en kan uitstekend realistische doelen opstellen samen met de cliënt. De combinatie van deze twee achtergronden zijn perfect voor de functie als personal trainer. 

 


Mijn Transformatie

Vroeger als 20-jarige ging ik al eens naar de gym, dit hield ik alleen nooit lang vol (maximaal 3 maanden). Ik wist totaal niet hoe een training in elkaar moest steken en van voeding wist ik ook niet meer dan broccoli, kip en rijst. Ik trainde mijn benen niet, vond borst altijd het leukste om te doen en consistentie was er niet. Doordat ik niet meer fanatiek aan het tennissen was, mistte ik een uitlaatklep. Eind 2014 besloot ik daarom om volledig voor krachttraining te gaan (zie foto 1). Dit begon met een standaard splitschema voor 3 a 4 dagen, dit zonder een voedingsschema. Na 2 maanden verdiepen in de krachttraining en voeding had ik mijn trainingsschema aangepast naar een upper/lower schema van 4 dagen en werd ik gecoacht op het gebied van voeding. In slechts 7 maanden kwam ik zo’n 13 kilo aan en won ik enorm veel kracht (zie foto 2).

Door zo goed en bewust bezig te zijn met training en voeding voelde ik mij vele maler zekerder. Deze levensstijl past goed bij mij en heeft grote voordelen in het leven. Je uiterlijk verandert waardoor je anders overkomt, je wordt zekerder, je voelt je fitter, je voelt je sterker, het is goed voor je lichaam en daarnaast is het ook gewoon heel leuk. Elk jaar ben ik het merendeel van het jaar aan het ‘bulken’ waarbij je een energieoverschot hebt, in gewicht aankomt en een flinke spiermassa kweekt. Daarna doe ik een zogenaamde ‘cut’ waarbij je in een energietekort zit, hierbij val je in gewicht af, probeer je minimaal je spiermassa te behouden en vet te verliezen. Hieronder zie je mijn transformatie tot nu toe. 


 • Foto 1
  Foto 1
 • foto 2
  foto 2
 • foto 3
  foto 3
 • Foto 4
  Foto 4
 • Foto 5
  Foto 5